• Свеж
114 силиконски О-ринг, 70А Дурометар, црвен, 5/8 Ид, 13/16 ОД, 3/32 ширина
zoom_in

114 силиконски О-ринг, 70А Дурометар, црвен, 5/8 Ид, 13/16 ОД, 3/32 ширина

DEN 191.20

Стока
check Во продавницата

Направено од силикон за употреба со најразлични хемикалии и течности Може да се користи во широк опсег на температура од -65 степени F (-54 степени Ц) до 450 степени F (232 степени Ц). Околу пресек за да се обезбеди заптивка помеѓу цилиндричните површини на преклопување. Дурометар (цврстина) од 70А за отпорност на пенетрација. Ги исполнува стандардите дефинирани со воздушниот стандард AS568 A. Направено од силикон за употреба со најразлични хемикалии и течности. Може да се користи во широк опсег на температура од -65 степени F (-54 степени Ц) до 450 степени F (232 степени Ц). Околу пресек за да се обезбеди заптивка помеѓу цилиндричните површини на преклопување. Дурометар (цврстина) од 70А за отпорност на пенетрација. Ги исполнува стандардите дефинирани со воздушниот стандард AS568 A. Овој силиконски О-прстен е црвен во боја, тркалезна форма, има дурометар од 7 OA и е дизајниран за употреба во широк спектар на апликации за запечатување. Силиконот е прифатлив за температурни апликации помеѓу -65 степени F (-54 степени Ц) до 450 степени F (232 степени Ц). Има добра отпорност на озон, временски услови, детергент, солена вода, мотор и масло за пренос, не-петролеум течност за сопирачките, хидраулични течности кои се спротивставуваат на оган, растително и животински масла и висока молекуларна тежина хлорирани ароматични јаглеводороди. Силиконот е ранлив на механичко абење и солза, вода и пареа над 250 степени F (121 степени Ц), ароматични јаглеводороди (бензен), хлорирани јаглеводороди (трихлоретилен), киселини и бази и јаглеводородни горива.

Поврзани производи..