• Свеж
Skyshl 1310nm/26db+1550nm/24dB SM Fiber OTDR тестер 4.3inches екран на допир OTDR тестирање компатибилен со SC+FC+ST+LC/UPC & APC конектор-SS304T-2A1
zoom_in

Skyshl 1310nm/26db+1550nm/24dB SM Fiber OTDR тестер 4.3inches екран на допир OTDR тестирање компатибилен со SC+FC+ST+LC/UPC & APC конектор-SS304T-2A1

DEN 1.67

Стока
check Во продавницата

1310nm+1550nm 26db+24db OTDR тестер (максимален тест растојание : 95км/59mi) Телото на SS304 T е многу мало, и многу е погодно да се носи на отворено. 4,3-инчен капацитивен екран на допир ја прави операцијата почувствителна. 3,7 V/4000m Ah литиумска батерија, континуирана 11-15 часа. Интегрирајте ги OPM, VFL, OLS, тест за оптичка загуба, RJ45 Tracker за кабел и мапа на настани (графичка анализа). Една работа на допир, автоматска анализа и прилагоден кориснички интерфејс на OTDR за различно ниво на вештина. Долга кратка манифестација мртва зона (2,5м) и мртва зона на слабеење (8м). Компатибилни интерфејси : Универзален интерфејс од 2,5 мм, SC, FC, ST, LC Upcedz/ADZ : 2,5м/8м. Надворешни интерфејси : Тип USB, LAN1, LAN2 и TF Micro SD. Приказ : 4,3 инчи на TFT капацитивен допир на екранот. Батерија : 3,7 V/4000m Ah литиум батерија, континуирана 11-15 часа. Оптички мерач на моќност : 850 NM-1650 NM/-50 ~+26 DB; тест за оптичка загуба : 1310nm+1550nm. Снабдување со електрична енергија : AC/DC адаптер : AC100 V ~ 240 V; DC : 5 V (2 A). Компатибилни интерфејси : SC, ST, FC, LC UPC & APC адаптер. Димензија : 170*110*45mm/0,5kg (вклучете батерија). Карактеризирајте мрежи за пристап до точка и метро влакна. Квалификувани и смена на проблеми FTTH/PON мрежи. Квалифицирајте и смена на проблеми Single Mode FTTA/DAS предниот превоз. Тестирање на лабораториски оптички влакна. LAN, WAN за целите на телекомуникациските мрежи. Оптички мрежи на долги растојанија. Тестирање на FTTH. Други мерења на оптички влакна. ★ 1310 NM/26 DB+1550 NM/24 DB ★ -SS304 T-2 A1 произведен од Skyshl е многу паметен тестер за влакна OTDR, има двојна бранова должина од 1310nm+1550nm и максимален динамичен опсег од 26d B+24 DB До 96 км, тоа е неопходна опрема за инсталација на влакна, одржување. ★ 6 и 1 уреди ★ -SKYSHL SS304 T-2 A1 Вклучува 6 типа на опрема : OTDR (1310 NM/26+1550 NM/24 DB), OPM (OPM-800-1700 NM/-50〜+26 DB), VFL (максимален тест од 10 км ), OLS (1310nm+1550nm), тестер за оптички атенуатор (1310nm/1550nm) и кабелски тестер RJ45 (> 300m). ★ edz (2,5м)+ADZ (8 M) ★ -The SS304 T-2 A1 има исклучително кратки настани мртви и слабеење мртви зони (EDZ = 2,5 M, ADZ = 8 M), така што обично не е потребно да се додаде кабел за лансирање за да се тестира Врската со влакна (ако тест влакното е премногу кратко, додавањето на кабел за лансирање ја намалува грешката во тестот, а ширината на пулсот влијае на големината на мртвата зона). ★ Автоматски режим OTDR+Експерт OTDR режим+Функција на мапа на настани ★ -SKYSHL SS304 T-2 A1 нуди различни режими на тестирање и интелигентни карактеристики, така што дури и странците можат да станат експерти за тестирање. Функцијата на мапата на настанот обезбедена од Skyshl SS304 T-2 A1 ги поедноставува тест-настаните во графиконите, што обезбедува голема погодност за корисниците да ги анализираат проблемите. ★ Компатибилен со SC/UPC+ST/UPC+FC/UPC+LC/UPC и SC/APC+ST/APC+FC/APC+LC/APC конектори ★ -SKYSHL SS304 T-2 A1 Обезбедува SC, FC адаптери, 2 џемпери (2 џемпери (спомнувачи (2 џемпери (спомнувачи (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 џемпери (2 џемпери (адаптери за FC, 2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (адаптери за FC, 2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 скокачи (2 скокачи (2 скокачи FC/UPC-FC/UPC и FC/UPC-FC/APC) и FC-SC, FC-ST, FC-LC, FC-FC прирабници и можат да поврзат повеќе конектори преку џемпери со оптички влакна и прирабници (може да ја зголемат слабеењето на портата OTDR, тест -влакна и директната врска OTDR е оптимална). 1*OTDR+1*SC & FC/UPC за OTDR+2*2.5mm Универзален конектор за OPM & VFL+4*адаптер (1*FC-LC UPC & APC+1*FC-SC UPC & APC+1*FC-ST UPC & APC+1*FC- Fc upc & apc)+2*печ-кабел (1*fc/upc-fc/upc+1*fc/upc-fc/apc)+1*Упатство за корисник+1*USB кабел+1*полнач+1*крпа за чистење алкохол+ 1*Оксфорд ранец+1*Извештај за калибрација+1*RJ45 локатор на кабел. ★ 1310 NM/26 DB+1550 NM/24 DB ★ -SS304 T-2 A1 произведен од Skyshl е многу паметен тестер за влакна OTDR, има двојна бранова должина од 1310nm+1550nm и максимален динамичен опсег од 26d B+24 DB До 96 км, тоа е неопходна опрема за инсталација на влакна, одржување. ★ 6 и 1 уреди ★ -SKYSHL SS304 T-2 A1 Вклучува 6 типа на опрема : OTDR (1310 NM/26+1550 NM/24 DB), OPM (OPM-800-1700 NM/-50〜+26 DB), VFL (максимален тест од 10 км ), OLS (1310nm+1550nm), тестер за оптички атенуатор (1310nm/1550nm) и кабелски тестер RJ45 (> 300m). ★ edz (2,5м)+ADZ (8 M) ★ -The SS304 T-2 A1 има исклучително кратки настани мртви и слабеење мртви зони (EDZ = 2,5 M, ADZ = 8 M), така што обично не е потребно да се додаде кабел за лансирање за да се тестира Врската со влакна (ако тест влакното е премногу кратко, додавањето на кабел за лансирање ја намалува грешката во тестот, а ширината на пулсот влијае на големината на мртвата зона). ★ Автоматски режим OTDR+Експерт OTDR режим+Функција на мапа на настани ★ -SKYSHL SS304 T-2 A1 нуди различни режими на тестирање и интелигентни карактеристики, така што дури и странците можат да станат експерти за тестирање. Функцијата на мапата на настанот обезбедена од Skyshl SS304 T-2 A1 ги поедноставува тест-настаните во графиконите, што обезбедува голема погодност за корисниците да ги анализираат проблемите. ★ Компатибилен со SC/UPC+ST/UPC+FC/UPC+LC/UPC и SC/APC+ST/APC+FC/APC+LC/APC конектори ★ -SKYSHL SS304 T-2 A1 Обезбедува SC, FC адаптери, 2 џемпери (2 џемпери (спомнувачи (2 џемпери (спомнувачи (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 џемпери (2 џемпери (адаптери за FC, 2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (адаптери за FC, 2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 џемпери (2 скокачи (2 џемпери (2 скокачи (2 скокачи (2 скокачи FC/UPC-FC/UPC и FC/UPC-FC/APC) и FC-SC, FC-ST, FC-LC, FC-FC прирабници и можат да поврзат повеќе конектори преку џемпери со оптички влакна и прирабници (може да ја зголемат слабеењето на портата OTDR, тест -влакна и директната врска OTDR е оптимална). 1*OTDR+1*SC & FC/UPC за OTDR+2*2.5mm Универзален конектор за OPM & VFL+4*адаптер (1*FC-LC UPC & APC+1*FC-SC UPC & APC+1*FC-ST UPC & APC+1*FC- Fc upc & apc)+2*печ-кабел (1*fc/upc-fc/upc+1*fc/upc-fc/apc)+1*Упатство за корисник+1*USB кабел+1*полнач+1*крпа за чистење алкохол+ 1*Оксфорд ранец+1*Извештај за калибрација+1*RJ45 локатор на кабел. Оптички временски рефлектометар на домен (OTDR) е важен инструмент што го користат организациите за да се потврдат перформансите на нови врски со оптички влакна и откривање на проблеми со постојните врски со влакна. Со брзите достигнувања во технологијата на оптички влакна, методите за тестирање на OTDR станаа неопходни за градење, сертифицирање, одржување и решавање на проблеми со оптички влакна. Skyshl обезбедува нов оптички временски рефлектометар (OTDR)-SS304 T серија. Тие се користат за мерење на должината на влакната и целокупното оптички слабеење во коло. Анализираните податоци даваат увид во интегритетот на влакното и сите пасивни оптички компоненти (како што се конектори, разделувачи, раздвојувачи и мултиплексери) пренесени по патеката на кабелот. Skyshl 1310nm+1550nm 26 DB+24 DB SM Fiber OTDR Клучни карактеристики : .

Поврзани производи..