• Свеж
Добра цврстина поттикнувајте вежба за вежбање, точка за обработка на дрво, дом за столар за обработка на дрво
zoom_in

Добра цврстина поттикнувајте вежба за вежбање, точка за обработка на дрво, дом за столар за обработка на дрво

DEN 2.00

Стока
check Во продавницата

Овој сет доаѓа со прилагодлива стоп -стоп за вежбање што може да се користи за поставување на длабочина на дупчење Вежбата за вежбање има облик на облик од 3/8inch, отколку што може да се вклопи во многу електрични дупки за вежбање. Постои мал клуч за клучеви во форма L, за да можете да користите погодно за да ги прилагодите запирањата за вежбање. Дизајнот на остри точки може да избегне лизгање и едноставно да се притисне во мекото дрво за да ја задржи вежбата во линија. Овој бит за вежбање на точката е изработена од челик со голема брзина за добра цврстина и издржливост за обработка на дрво. Овој сет доаѓа со прилагодлива стоп -стоп за вежбање што може да се користи за поставување на длабочина на дупчење. Вежбата за вежбање има облик на облик од 3/8inch, отколку што може да се вклопи во многу електрични дупки за вежбање. Постои мал клуч за клучеви во форма L, за да можете да користите погодно за да ги прилагодите запирањата за вежбање. Дизајнот на остри точки може да избегне лизгање и едноставно да се притисне во мекото дрво за да ја задржи вежбата во линија. Овој бит за вежбање на точката е изработена од челик со голема брзина за добра цврстина и издржливост за обработка на дрво. Спецификација : Опис : Битката за вежбање на усните и поттик е варијација на бит за вежбање на пресврт што е оптимизиран за дупчење во дрво. Конвенционалните битови за вежбање на пресврт имаат тенденција да талкаат кога се претставени на рамно работно парче. Во дрво, бит за вежбање на усните и поттик е решение : центарот на вежбата за вежбање не е даден директно длето на малку вежба за пресврт, туку поттик со остар момент и остри агли за да го намали дрвото.

Description:
The lip and spur drill bit is a variation of the twist drill bit which is optimized for drilling in wood. Conventional twist drill bits tend to wander when presented to a flat workpiece. In wood, the lip and spur drill bit is a solution:
The center of the drill bit is given not the straight chisel of the twist drill bit, but a spur with a sharp point and sharp corners to cut the wood. The sharp point of the spur simply pushes into the soft wood to keep the drill bit in line.
Features:
This spur point drill bit is made of high speed steel for good hardness and durability for woodworking. :
The drill bit has a 3/8inch round shape shank than could fit into many electric drill chucks.:
Sharp point design could avoid slip and simply push into the soft wood to keep the drill bit in line. :
This set comes with an adjustable round drill stop which can be used to set drilling depth.:
There is a small L-shape hex key wrench so you can use conveniently to adjust the drill stops.:
Specifications:
Drill Bit Material:
HSS4241
Length:
160mm(6.3)
Cutting Edges Length:
63mm(2.48)
Point Length:
12mm(0.47)
Shank Diameter:
9.5mm(3/8)
Stop OD:
19mm(0.75)
Stop ID:
9.5mm(3/8)
Package Includes:
1 x Drill Bit :
1 x Drill Stop :
1 x Hex Key:

Поврзани производи..