• Свеж
Сензор за притисок на тенок филм, висока чувствителна флексибилен сензор за сила на притисок Брза реакција на сила чувствителен отпорник за паметен дом, автомобил?
zoom_in

Сензор за притисок на тенок филм, висока чувствителна флексибилен сензор за сила на притисок Брза реакција на сила чувствителен отпорник за

DEN 125.12

Стока
check Во продавницата

【Двојна функција】 Овој флексибилен сензор за тенки филмови има водоотпорни и чувствителни својства на притисок и може да се свитка и склопени за високи перформанси 【Стабилен и издржлив】 Овој сензор за тенок филм е изработен од високо-квалитетни нано-материјали, кои се многу одговорни и имаат висока стабилност и одлични работни перформанси за откривање на висока чувствителност. 【Широк спектар на апликации】 Овој флексибилен сензор за тенок филм може да открие информации за позицијата, информации за дистрибуција на притисок, информации за притисок и може да се користат во паметен дом, автомобилска електроника, нова енергија и други полиња. 【Широк мерен опсег】 Опсегот на овој сензор за тенок филм е од 0 до 20 кг, со голем опсег, притисокот што може да се мери е поголем, а опсегот на апликација е поширок. 【Параметри】 Опсег : 0-20 кг, дебелина : Помалку од 0,60мм, Точка на одговор : ≤200g, издржливост : повеќе од времиња, време на одговор : помалку од 1м, Време на закрепнување : Помалку од 15ms, оперативна температура : -20 ℃ -60 ℃. 【Двојна функција】 Овој флексибилен сензор за тенки филмови има водоотпорни и чувствителни својства на притисок и може да се свитка и склопени за високи перформанси. 【Стабилен и издржлив】 Овој сензор за тенок филм е изработен од високо-квалитетни нано-материјали, кои се многу одговорни и имаат висока стабилност и одлични работни перформанси за откривање на висока чувствителност. 【Широк спектар на апликации】 Овој флексибилен сензор за тенок филм може да открие информации за позицијата, информации за дистрибуција на притисок, информации за притисок и може да се користат во паметен дом, автомобилска електроника, нова енергија и други полиња.

Item Type:
Thin Film Pressure Sensor
Material:
Highly sensitive flexible nanomaterial
Model:
MD30 60
Range:
0-20KG
Thickness:
Less than 0.60mm
Response Point:
≤200g
Durability:
More than times
Response Time:
Less than 1ms
Recovery Time:
Less than 15ms
Working Temperature:
-20 ℃-60 ℃
Electromagnetic Interference EMI:
Does not generate
Electrostatic Discharge ESD:
Not sensitive
Initial Resistance:
Greater than 10MΩ (no load)
Product Features:
Light and thin, high sensitivity, long life, waterproof and pressure sensitive dual functions
Application Areas:
Smart home, automotive electronics, new energy
Package List:
1 x Thin Film Pressure Sensor :

Поврзани производи..