• Свеж
Скапулас католички, виолетова скапуларна за благонаклоност и заштита, скапуларна на Мари Julули Јахени, Ескапулиос Католикос, рачно изработен подарок за католички ?
zoom_in

Скапулас католички, виолетова скапуларна за благонаклоност и заштита, скапуларна на Мари Julули Јахени, Ескапулиос Католикос, рачно изработен

DEN 3.00

Стока
check Во продавницата

Виолетова скапуларни мерења : Скапуларна значка должина : 35in (8,89 см); Ширина на скапуларна значка : 4.25in (10,8 см); Должина на скапуларниот кабел : 20.9in (53см) панел до панел. Рачно изработено скапуларно : носителите на овие католички скапуларни ѓердан имаат посебен начин на живеење. Тие ја посветуваат својата посветеност на Христа и на другите, како што се блажената Дева и животните лекции што им ги нуди на своите следбеници. Ова може да се носи и скапуларната, а заедно со молитвата може да го заштити носителот од злото и да ја зајакне нивната вера. Прикажи во дома : Висат оваа скапуларна во вашиот дом за да се заштитите себеси и вашите најблиски кои влегуваат од злото и да ги потсетат сите да се молат. Great Gift : Give one of these lovely purple scapulars to yourself or a loved one on any special occasion or holiday, such as birthdays, Baptism, First Communion, Confirmation, Weddings, Ordination, Mother's Day, Father's Day, New Home, New Baby, Само затоа што, Божиќ или Велигден. Знајте дека ќе трае и ќе се негува за наредните години. Мари Julули henани : Оваа скапуларна беше откриена на Мари и Исус, Мари-Julули henани во 1878 година, Виолетовата скапуларна беше прикажана на одобрената католичка мистика Мари-Julули Јахени од Марија и Исус. Направена е од живописна виолетова волна (симболизира смирение) и има слика на блажената мајка што го држи Исус по распнувањето, заедно со други значајни католички симболи.

Поврзани производи..