• Свеж
CR Магнетика CR5211 - 10 DC Сала Ефект Струја Трансдуцер Со Еден Елемент, DC, >=2k Излез Оптоварување, 24 VDC +/-10%, 0-10 ADC Влез Опсег, +/-10 Vdc Излез Опсег
zoom_in

CR Магнетика CR5211 - 10 DC Сала Ефект Струја Трансдуцер Со Еден Елемент, DC, >=2k Излез Оптоварување, 24 VDC +/-10%, 0-10 ADC Влез Опсег,

DEN 3.00

Стока
check Во продавницата

Мерење на ефектот на сала за директни струи Време на одговор од 250 ms (10-90% промена на чекорот). Дин железнички или панел монтажа опции. Рохс во согласност со заштитата на животната средина. Овој cr Магнетика CR5210 серија струја трансдуцер комбинира трансформатор на струја со цврсто јадро и регенератор на сигнал и е погоден за употреба во индустриски системи за автоматизација. Трансдуцерот обезбедува мерење на ефектот на Сала за директни струи, со точност од 1,0% целосна скала (FS) и време на одговор од 250 ms (10-90% промена на чекорот). Опциите за монтирање вклучуваат ДИН железнички или панел. Овој тековен трансдуцер Е Ограничување на Опасните Материи (Рох) во согласност со заштитата на животната средина. Погоден е за следење на оптоварувањата со директна струја (ЕДНОНАСОЧНА струја). Спецификациифреквентен Опсегц (0 Hz)Изолациски Напон2, 500 VDCOutput Вчитување2 K ом минимум*Работна Температура0 C до 50 C * 0-300 оми максимум за 4-20 madc излезни модели струјните трансдуцери се користат за откривање на електрична струја што тече во жица или кабел и за генерирање електричен сигнал пропорционален на струјата за мерење или контрола. Трансдуцерот се состои од електрично намотување, магнетно јадро и регенератор на сигнал. Кога струјата тече низ жица, намотката на трансдуцерот генерира струја, која произведува магнетно поле во јадрото, кое потоа создава пропорционален излезен сигнал на струја или напон.

Поврзани производи..