• Свеж
Fafeicy K Тип Термоспој, Водоотпорен Силиконски Сензор За Температура, 5x30mm Сонда од Нерѓосувачки Челик, 0200, за Нафта, Зачувување На Водата, Термометри За Термоспој и Сон
zoom_in

Fafeicy K Тип Термоспој, Водоотпорен Силиконски Сензор За Температура, 5x30mm Сонда од Нерѓосувачки Челик, 0200, за Нафта, Зачувување На Водата,

DEN 0.33

Стока
check Во продавницата

Термоспојот Од типот к е направен од силика гел, висока отпорност на антикорозија и триење и е издржлив Термоспојот Од типот к има добра херметичка цврстина, има карактеристики на водоотпорен, отпорен на влага и отпорен на масла. Термоспојот од типот к може да го направи мерењето на температурата побрзо и почувствително, со сонда од нерѓосувачки челик. Термоспојот Од типот к е широко користен во различни индустрии како што се нафта, зачувување на водата, хемиска индустрија, металургија, електрична енергија, заштита на животната средина итн. Материјал : Силика Гел; Опсег На Мерење На Температурата : 0-200; Материјал За Сонда : Нерѓосувачки Челик; Големина На Сондата : Прибл. 5х30мм/0, 2х1, 2ин (Дијаметардолжина); Терминал : терминал Во Форма На Буквата У. Спецификација : Тип На Ставка : Боја На Термоспој Од Типот К : Зелен Материјал : Индекс на Силика гел број : Опсег На Мерење На Температурата К : 0-200 Материјал За Сонда : Големина На Сонда од Нерѓосувачки Челик : Прибл. 5х30мм/0, 2х1, 2ин (Дијаметридолжина) Жица : Прибл. 0,2 мм/0,008 ин (површината е мека силиконска, 2 жици за влакно и 7 бакарни жици) Терминал : терминал Во Форма На Буквата У основниот принцип на мерење на температурата на термоспој : 2 проводници од различни материјали или полупроводници А и Б се заварени заедно за да формираат затворена јамка.

Item Type:
K Type Thermocouple
Color:
Green
Material:
Silica Gel
Index number:
K
Temperature Measurement Range:
0-200
Probe Material:
Stainless Steel
Probe Size:
Approx. 5x30mm/0.2x1.2in (DiameterxLength)
Wire:
Approx. 0.2mm/0.008in (the surface is soft silicone, 2 strand wires and 7 strand copper wires)
Terminal:
U-shaped terminal
The basic principle of thermocouple temperature measurement:
2 conductors of different materials or semiconductors A and B are welded together to form a closed loop. When there is a temperature difference between the two attachment points 1 and 2 of conductor A and B, the two The phenomenon of generating electromotive force and forming a current in the loop is called the thermoelectric effect. Thermocouples use this effect to work.
Application:
Thermocouples are widely used in various enterprises and institutions such as petroleum, water conservancy, chemical industry, metallurgy, electric power, environmental protection, etc., to achieve temperature measurement and direct contact with the measured object.
Package List:
1 x K Type Thermocouple :

Поврзани производи..